page_banner

warta

Cacah Cahya: Industri komunikasi optik bakal dadi sing pisanan pulih saka COVID-19

Ing wulan Mei, 2020, LightCounting, organisasi riset pasar komunikasi optik sing kondhang, ujar manawa ing taun 2020, momentum pangembangan industri komunikasi optik pancen kuwat. Ing pungkasan taun 2019, panjaluk kanggo DWDM, Ethernet, lan fronthaul nirkabel mundhak, nyebabake kekurangan rantai pasokan.

Nanging, ing kuartal pertama taun 2020, pandemi COVID-19 meksa pabrik ing saindenging jagad ditutup, lan tekanan rantai pasokan munggah ing level anyar. Umume pemasok komponen nglaporake bathi sing luwih murah tinimbang sing diarepake ing kuartal pertama 2020, lan pangarepan kanggo kuartal kaping loro durung mesthi. Pabrik ing China dibukak maneh ing wiwitan April, nanging umume perusahaan ing Malaysia lan Filipina isih mati, lan perusahaan ing Eropa lan Amerika Utara wiwit miwiti kerja maneh. LightCountin percaya manawa panjaluk koneksi optik saiki ing jaringan telekomunikasi lan pusat data malah luwih kuat tinimbang ing pungkasan taun 2019, nanging sawetara proyek pambangunan jaringan lan pusat data wis ditundha amarga pandemi kasebut. Pemasok modul optik ora bakal bisa ngrampungake rencana produksi asline taun iki, nanging penurunan rega produk bisa uga mudhun ing taun 2020.

2016~2025 Global Market Size2016~2025 Global Market Size

LightCounting ngarepake manawa kabeh industri mbukak maneh ing paruh kapindho taun iki, komponen optik lan pemasok modul bakal miwiti produksi maneh ing kuartal kaping papat taun 2020. Dijangka penjualan modul optik bakal nambah cukup ing taun 2020 lan bakal nambah 24% ing taun 2021 kanggo memenuhi panjaluk bandwidth aplikasi sing luwih gedhe.

Kajaba iku, didhukung dening konstruksi 5G sing dipercepat China, dodolan piranti optik kanggo fronthaul nirkabel lan backhaul bakal nambah 18% lan 92%, sing isih dadi target taun iki. Kajaba iku, penjualan produk FTTx lan AOC ing kategori interkoneksi optik, sing didhukung dening penyebaran ing Tiongkok, bakal tuwuh nganti tikel kaping pindho ing taun 2020. Pangsa pasar Ethernet lan DWDM bakal diwiwiti maneh kanthi angka pindho ing taun 2021.


Wektu kiriman: Jun-30-2020