page_banner

warta

Jagad Nokia Bell Labs nyathet inovasi ing optik serat kanggo ngaktifake jaringan 5G kapasitas luwih cepet lan luwih dhuwur ing mangsa ngarep

Bubar iki, Nokia Bell Labs ngumumake manawa para peneliti nggawe rekor tingkat paling murah operator tunggal ing serat optik mode tunggal standar 80 kilometer, kanthi maksimal 1,52 Tbit / s, sing padha karo ngirim 1,5 yuta YouTube video sekaligus. Wis kaping papat teknologi 400G saiki. Data global lan inovasi jaringan optik liyane bakal nambah kemampuan Nokia kanggo nggawe jaringan 5G kanggo nyukupi data, kapasitas, lan kabutuhan latensi Internet industri Hal lan aplikasi konsumen.

Marcus Weldon, Chief Technology Officer of Nokia lan Presiden Nokia Bell Labs, ujar: "Wiwit digawe serat optik kerugian murah lan piranti optik sing ana gandhengane 50 taun kepungkur. Saka sistem 45Mbit / s dhisikan nganti sistem 1Tbit / s saiki, Wis mundhak luwih saka 20.000 kali sajrone 40 taun lan nggawe dhasar sing kita kenal minangka Internet lan masyarakat digital. Peran Nokia Bell Labs mesthi nantang watesan lan nemtokake watesan sing bisa ditindakake. Data paling anyar ing panelitian optik mbuktekake maneh. Kita nggawe jaringan sing luwih cepet lan luwih kuat kanggo madegake revolusi industri sabanjure. "Kelompok Penelitian Jaringan Optik Nokia Bell Labs sing dipimpin dening Fred Buchali nggawe tingkat bit operator nganti 1,52Titik / s. Cathetan iki digawe kanthi nggunakake 128Gigasample anyar / konverter liya sing bisa ngasilake sinyal kanthi laju simbol 128Gbaud, lan tingkat informasi kanggo siji simbol ngluwihi 6,0 bit / simbol / polarisasi. Prestasi kasebut ngilangi rekor 1.3Tbit / s sing digawe dening tim ing September 2019.

Peneliti Nokia Bell Labs Di Che lan tim uga wis nyipta rekor tarif data anyar kanggo laser DML. Laser DML penting kanggo aplikasi sing murah lan larang, kayata sambungan pusat data. Tim DML entuk tingkat transmisi data luwih saka 400 Gbit / s liwat tautan 15 km, nyetel rekor dunia. Kajaba iku, peneliti ing Nokia Bell

Labs bubar nggawe prestasi gedhe liyane ing bidang komunikasi optik.

Peneliti Roland Ryf lan tim SDM ngrampungake tes lapangan pertama nggunakake teknologi multiplexing divisi ruang angkasa (SDM) kanthi serat 4-inti ditambah-jarak 2.000 kilometer. Eksperimen kasebut mbuktekake manawa serat inti kopling bisa digunakake kanthi teknis lan nduweni kinerja transmisi sing dhuwur, kanthi njaga diameter klambi standar 125um industri.

Tim peneliti sing dipimpin dening Rene-Jean Essiambre, Roland Ryf lan Murali Kodialam ngenalake format modulasi anyar sing bisa nyedhiyakake kinerja transmisi linier lan non-linear sing luwih apik kanthi jarak laut 10.000km. Format transmisi digawe dening jaringan saraf lan bisa dadi luwih signifikan tinimbang format tradisional (QPSK) sing digunakake ing sistem kabel kapal selam saiki.

Peneliti Junho Cho lan tim wis mbuktekake kanthi eksperimen manawa ing pasokan daya sing winates, kanthi nggunakake jaringan saraf kanggo ngoptimalake filter pembentuk gain kanggo entuk bathi kapasitas, kapasitas sistem kabel kapal selam bisa ditambah 23%.

Nokia Bell Labs darmabakti kanggo ngrancang lan mbangun masa depan sistem komunikasi optik, nyurung pangembangan fisika, ilmu material, matematika, piranti lunak, lan teknologi optik kanggo nggawe jaringan anyar sing adaptasi karo kahanan sing beda-beda, lan ngluwihi watesan saiki.


Wektu kiriman: Jun-30-2020