page_banner

warta

Apa industri komunikasi optik bakal dadi "slamet" saka COVID-19?

Ing wulan Maret 2020, LightCounting, organisasi riset pasar komunikasi optik, ngevaluasi pengaruh virus corona anyar (COVID-19) ing industri kasebut sawise telung wulan pisanan.

Kuartal pertama taun 2020 wis cedhak, lan jagad iki kena pandemi COVID-19. Saiki akeh negara sing meksa tombol ngaso ing ekonomi kanggo nyuda nyebarake epidemi kasebut. Sanajan tingkat keruwetan lan durasi pandemi lan pengaruhe tumrap ekonomi isih durung mesthi, mesthine bakal nyebabake kapitunan manungsa lan ekonomi.

Kanthi latar mburi surem, pusat telekomunikasi lan data kasebut ditetepake minangka layanan dhasar sing penting, saengga bisa diterusake. Nanging ngluwihi iku, kepiye kita ngarepake pangembangan ekosistem komunikasi telekomunikasi / optik?

LightCounting ngasilake 4 kesimpulan adhedhasar kasunyatan adhedhasar asil pengamatan lan evaluasi telung wulan sadurunge:

China mboko sithik urip maneh produksi;

Langkah isolasi sosial yaiku nuntut panjaluk bandwidth;

Pangeluaran modhal infrastruktur nuduhake pratandha sing kuwat;

Penjualan peralatan sistem lan pabrikan komponen bakal kena pengaruh, nanging ora mbebayani.

LightCounting percaya manawa pengaruh jangka panjang saka COVID-19 bakal kondusif kanggo pangembangan ekonomi digital, lan mulane tekan industri komunikasi optik.

"Keseimbangan Punctuated" Paleontologist Stephen J. Gould percaya manawa evolusi spesies ora terus maju kanthi laju sing alon lan terus-terusan, nanging ngalami stabilitas jangka panjang, sajrone bakal ana evolusi kanthi cepet amarga gangguan lingkungan sing parah. Konsep sing padha ditrapake kanggo masarakat lan ekonomi. LightCounting percaya manawa pandemi coronavirus taun 2020-2021 bisa uga nyebabake kecenderungan pangembangan tren "ekonomi digital".

Contone, ing Amerika Serikat, puluhan ewu siswa saiki saiki lagi sekolah ing kampus lan sekolah menengah, lan puluhan yuta buruh diwasa lan majikane lagi ngrasakake PR. Perusahaan bisa ngerti manawa produktivitas durung kena pengaruh, lan ana sawetara mupangat, kayata nyuda biaya kantor lan nyuda emisi gas omah kaca. Sawise virus corona pungkasane bisa dikendhaleni, masarakat bakal wigati banget karo kesehatan sosial lan kabiasaan anyar kayata blanja tanpa tutul bakal terus suwe.

Iki kudu nyengkuyung panggunaan dompet digital, belanja online, layanan pengiriman panganan lan toko, lan ngembangake konsep kasebut dadi area anyar kayata apotek ritel. Kajaba iku, masarakat bisa uga digodha karo solusi transportasi umum tradisional, kayata jalur sepur, sepur, bis, lan pesawat. Alternatif nyedhiyakake luwih akeh isolasi lan perlindungan, kayata sepeda, taksi robot cilik, lan kantor remot, lan panggunaan lan panrima bisa uga luwih dhuwur tinimbang sadurunge virus nyebar.

Kajaba iku, pengaruh virus bakal mbabarake lan nyoroti kelemahane saiki lan ketimpangan akses broadband lan akses medis, sing bakal ningkatake akses menyang Internet tetep lan seluler ing wilayah miskin lan pedesaan, uga panggunaan telemedisin.

Pungkasane, perusahaan sing ndhukung transformasi digital, kalebu Alfabet, Amazon, Apple, Facebook, lan Microsoft kanthi posisi sing apik kanggo nyuda penurunan ponsel cerdas, tablet, lan laptop, lan pariwara online amarga ora duwe utang sithik, Lan atusan miliaran arus kas saiki. Kosok baline, pusat perbelanjaan lan rantai ritel fisik liyane bisa uga kena epidemi iki.

Mesthi, ing titik iki, skenario mbesuk mung spekulasi. Nganggep manawa kita bisa ngatasi tantangan ekonomi lan sosial sing gedhe banget amarga sawetara pandhuan, tanpa ngalami depresi global. Nanging, umume, kita kudu begja dadi industri iki nalika nemoni badai iki.


Wektu kiriman: Jun-30-2020